Doi atacatori înarmaţi au ucis joi cinci profesori şi doi muncitori într-o şcoală din Pakistan, au anunţat poliţia şi oficialităţi guvernamentale, conform AFP.

Canalul de ştiri pakistanez Geo TV, preluat de Reuters, transmisese că printre victime se numără cel puţin şapte profesori şi că aparent este vorba de o răzbunare după un alt atac, în care fusese de asemenea ucis un profesor.

Ambele incidente au avut loc joi în nord-vestul ţării, în regiunea Parachinar din districtul Kurram, în apropierea frontierei cu Afganistanul.

Se pare că toţi profesorii doborâţi de gloanţe erau şiiţi – comunitate musulmană minoritară la nivel naţional, dar majoritară local, care este adesea ţinta unor atacuri ale grupărilor militante sunite din cadrul mişcării talibane pakistaneze, arată Reuters.

“Când cei doi atacatori au intrat (în şcoală – n. red.), i-au identificat pe şiiţi şi i-au izolat înainte de a deschide focul”, a declarat agenţiei France Presse şeful poliţiei din Kurram, Muhammad Imran, după cel de-al doilea atac.
sursa: stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *