Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru acest weekend. Meteorologul Elena Mateescu a transmis care vor fi temperaturile maxime și cele minime așteptate în următoarele zile.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru acest weekend, 5-7 aprilie. Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat că valorile termice vor fi ridicate vineri, 5 mai, iar cel mai cald o să fie în Banat și vestul Olteniei. Vor fi temperaturi ridicate și în București, în jur de 21 de grade Celsius. Mercurul din termometre a urcat astăzi, 4 mai, până la 22 de grade Celsius, iar cel mai cald a fost în nord-vestul țării.

Valori termice mai joase au fost înregistrate în sud-estul și estul României, 15 grade în Capitală și 13 grade pe litoral. „Mâine o vreme în încălzire, mai ales în partea de sud-est și centru a țării, acolo unde valorile de temperaturi vor urca până la 23 grade, în special, în Banat, în vestul Olteniei, inclusiv în Capitală, o maximă de 20-21 grade în timp ce în partea de vest-nord-vest a țării nu vor fi variații semnificative față de ziua de astăzi”, a spus Elena Mateescu.

Cum o să fie vremea în weekend

Directorul ANM a mai adăugat că temperaturile vor scădea în Moldova și în estul Transilvaniei în acest weekend. În restul țării, vremea o să fie frumoasă. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 23 de grade Celsius. Minimele acestui weekend vor fi de 15-16 grade. În ceea ce privește precipitațiile, șansele de ploi sunt reduse pentru acest final de săptămână.

Sâmbătă vorbim de o vreme ușor răcoroasă în Moldova și în estul Transilvaniei, în timp ce în restul țării, de asemenea, o vreme frumoasă, cu maxime de până la 22-23 grade, în timp ce în cea mai mare parte a Moldovei și în zona de est a Transilvaniei, maxime care nu vor depăși 15-16 grade. Acest ecart al valorilor de temperaturi va fi în aceleași limite și pentru ziua de luni și chiar fi prima jumătate a săptămânii viitoare”, a declarat Elena Mateescu pentru Antena 3 CNN.
sursa:EVZ.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *