Guvernul are pe masă mai multe variante de impozitprogresiv și printre acestea se află și propunerile venite de la Fondul Monetar Internațional.

Primul scenariul propus este ca impozitul care acum pe salariueste 10% să crească la 15% pentru toate salariile din România, indiferent că vorbim de stat sau privat, conform Antena 3.

Alt scenariu vine cu două variante de impozit progresiv pe toate salariile din România. Cum propune FMI să fie aplicate acest impozit progresiv?

Prima varianta prevede impozit de 10% pentru cei care iau în mână în jur de 6.000 lei și cei care au salarii nete de peste 6.000 lei să plătească un impozit dublu față de cel de acum, adică 20%.

Iar cea de-a doua variantă de impozit progresiv este să rămână impozitul de 10% pentru cei care iau sub 8.000 lei în mână și cei care au peste 8.000 lei net să plătească un impozit de 25%.

Rămâne de văzut dacă Guvernul va accepta vreunul din aceste scenarii.

Premierul Ciucă a spus că se fac analize astfel încât să fie supraimpozitate cu 16% doar veniturile de la stat care depășesc salariul președintelui (25.000 de lei brut)

Pe de altă parte, Banca Mondială mai propune revede eliminarea unor scutiri din IT, construcția, agricultură, sector alimentar. De asemenea, Banca Mondială propune eliminarea scutirilor de impozit pentru pensionarii. În acest moment, pensiile sub 2.000 lei nu sunt impozitate.
sursa: stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *