Rusia a acuzat joi Statele Unite că se află în spatele a ceea ce ea susţine că a fost un atac cu dronă asupra Kremlinului cu scopul de a-l ucide pe preşedintele Vladimir Putin.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut această afirmaţie într-un briefing de presă, spunând că Washingtonul ar trebui să fie conştient de faptul că Rusia ştia că SUAselectează ţintele, iar Ucraina nu face decât să implementeze planurile americane. El nu a furnizat nicio dovadă care să sprijine afirmaţia de implicare a SUA.

Ucraina a negat implicarea în incident miercuri dimineaţă, când imaginile video au arătat două obiecte zburătoare apropiindu-se de Kremlin şi unul explodând cu o lumină puternică.

Încercările de a nega acest lucru, atât la Kiev, cât şi la Washington, sunt, desigur, absolut ridicole. Ştim foarte bine că deciziile cu privire la astfel de acţiuni, astfel de atacuri teroriste, nu se iau la Kiev, ci la Washington”, a spus Peskov.

Atac cu dronă asupra Kremlinului

Peskov a susţinut că Statele Unite au ales adesea atât ţintele pe care trebuie să le atace Ucraina, cât şi mijloacele de atac.

„Acest lucru este, de asemenea, adesea dictat de peste Ocean. Noi ştim bine acest lucru. La Washington trebuie să se înţeleagă clar că ştim asta”, a adăugat el.

Kremlinul a declarat că îşi rezervă dreptul de a se răzbuna, dar nu a spus sub ce formă.

Peskov a afirmat că Rusia are mai multe opţiuni, iar răspunsul, când va veni, va fi atent luat în considerare şi echilibrat. El a mai precizat că o anchetă urgentă este în desfăşurare, dar nu a putut spune când vor fi cunoscute rezultatele.

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt a spus, potrivit AFP, că Putin lucrează joi din incinta Kremlinului, unde securitatea va fi întărită.

Putin „lucrează la Kremlin, va avea o discuţie importantă cu ministrul dezvoltării economice”, a declarat Peskov, citat de Reuters.

Zelinski a negat că a pus la cale atacul cu drone

După atacul cu drone de la Kremlin, Ucraina a negat categoric că a pus la cale acest lucru. Una dintre drone a lovit acoperișul palatului prezidențial, unde se afla arborat drapelul Rusiei.

Președintele Volodimir Zelenski a negat că țara lui a lansat acest atac. Este pentru prima dată de la declanșarea războiului, când un astfel de atac este negat chiar de șeful statului ucrainean.
”Nu îl atacăm pe Putin sau Moscova, luptăm pe teritoriul nostru, ne apărăm satele și orașele. Nici măcar nu avem suficiente arme pentru asta… Așa că – nu l-am atacat pe Putin, vom lăsa asta tribunalului (internațional). Luptăm pentru țara noastră și numai pe teritoriul nostru. Nu ne pasă de ceea ce se întâmplă în Rusia cu cetățenii Rusiei. Ne pasă de ceea ce se întâmplă în Ucraina, care a ajuns sub ocupație și agresiune rusă”, a spus Zelenski.
sursa.EVZ.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *