Directoarea comunității de informații a SUA, Avril Haines, a afirmat că este puțin probabil ca Rusia să poată organiza o operațiune ofensivă semnificativă în Ucraina în acest an din cauza lipsei de muniție și personal militar, relatează Ukrainskaia Pravda.

„De fapt, dacă Rusia nu inițiază mobilizarea obligatorie și nu asigură aprovizionarea semnificativă cu muniții de la terți, în plus față de livrările existente din Iran și din alte părți, îi va fi din ce în ce mai dificil să susțină operațiuni ofensive chiar și modeste”, a spus Haines  în fața unui comitet senatorial american

Putin, a spus ea, probabil și-a redus ambițiile pe termen scurt în Ucraina pentru a lua în considerare „consolidarea controlului asupra teritoriului ocupat din estul și sudul Ucrainei și asigurarea faptului că Ucraina nu va deveni niciodată un aliat NATO”.

În ciuda acestei evaluări, Haines consideră că este puțin probabil ca Rusia să cadă de acord asupra unei pauze în acest an, cu excepția cazului în care factorii politici „îi schimbă părerea” lui Putin.

Haines a mai menționat că forțele ruse pregătesc „noi poziții defensive” înaintea unei contraofensive ucrainene și că „au câștigat mai puțin teritoriu în aprilie decât în ​​oricare dintre ultimele trei luni”.

Fost director adjunct al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) în perioada 2013-2015, Haiens supervizează şi coordonează activităţile CIA, Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) şi altor 15 agenţii americane cu competenţe în domeniul intelligence.

Sursa: stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *