Un fost comandant al grupului rus de mercenari Wagner, care a fugit recent în Norvegia, a fost reţinut de poliţie, a anunţat luni un oficial de la Oslo, informează Reuters. “Este în custodie şi luăm în considere posibilitatea de a cere în instanţă o decizie privind plasarea sa în detenţie”, a declarat pentru Reuters avocatul poliţiei, Line Isaksen, care a refuzat să ofere mai multe detalii, scrie News.ro.

Andrei Medvedev, care a fugit trecând frontiera ruso-norvegiană în Arctica, a declarat că se teme pentru viaţa sa după ce a fost martor la uciderea şi maltratarea unor deţinuţi ruşi aduşi pe frontul din Ucraina. Avocatul lui Medvedev nu a fost disponibil deocamdată pentru comentarii, precizează Reuters. Potrivit postului norvegian de televiziune NRK, Andrei Medvedev a fost arestat în conformitate cu prevederile legii referitoare la imigraţie şi a fost interogat de poliţie.

“Nu vrem să intrăm în detalii despre ce a explicat în aceste discuţii, dar precizăm că are în continuare statutul de martor”, a declarat un oficial al poliţiei pentru NRK.

Kripos, serviciul de investigaţii penale al Norvegiei, are în atribuţii investigarea crimelor de război şi participă la ancheta internaţională privind crimele de război din Ucraina, la Curtea Penală Internaţională. Cum Andrei Medvedev a declarat anterior că a făcut parte din grupul Wagner, Kripos este interesată să obţină mai multe informaţii despre această perioadă, se arată într-o declaraţie pentru NRK.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *