Germania nu doreşte să furnizeze Ucrainei tancuri Leopard 2 din cauza unui ‘sentiment de vinovăție istorică’ față de Rusia. Această opinie a fost exprimată de fostul secretar general adjunct al ONU, diplomatul sovietic și rus Serghei Ordjonikidze, relatează ziarul Izvestia.

“Se pare că germanii încă mai au un sentiment de vinovăție istorică față de poporului nostru, pentru faptul că tancurile germane au ucis cetăţeni ruși. Probabil, conștiința lor nu a dispărut complet’, a spus el. Ordjonikidze este, de asemenea, convins de faptul că populația Germaniei este ‘împotriva tancurilor germane care ucid cetățeni ruși”, relatează Gazeta.ru, potrivit Rador.

El a adăugat că în chestiunea livrărilor de tancuri este important și faptul că Parlamentul Germaniei s-a pronunțat împotrivă. ‘Guvernul, evident, că poate să nu țină cont de opinia Parlamentului, dar această decizie va fi împotriva opiniei deputaților aleși de popor’, a spus fostul secretar general adjunct al ONU. El nu a exclus ca Varșovia ar putea transfera tancuri Leopard în Ucraina, indiferent de poziția Berlinului.

Statele Unite și aliații nu au reușit să convingă Germania să permită furnizarea de tancuri Leopard de fabricație germană către Ucraina. Această problemă a fost principalul subiect de pe ordinea de zi a celei de-a opta întâlniri a grupului de contact pe probleme de apărare a Ucrainei de la baza Ramstein din Germania.

Noul șef al Bundeswehr, Boris Pistorius, a declarat că coaliția nu a ajuns la un consens cu privire la furnizarea de tancuri Leopard către Kiev. El a respins, de asemenea, acuzațiile împotriva Germaniei că Berlinul ar împiedica alte țări să transfere tancuri Ucrainei.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *