Mircea Badea a avut o reacție dură după afirmațiile controversate ale lui Volodimir Zelenski, făcute la forumul economic de la Davos. Preşedintele Ucrainei a declarat că nu ştie sigur dacă Vladimir Putin mai e în viaţă.

„Nu sunt sigur că Putin mai este în viață”, a afirmat, joi, Volodimir Zelenski, la forumul economic de la Davos acolo unde președintele ucrainean a declarat că nu a înțeles pe deplin cine ia acum deciziile la Kremlin

Întrebat despre sensul acestor afirmații controversate, Mircea Badea a spus: “Eu am spus aseară la mine în emisiune că eu, neîntrebat, despre Zelenski nu mai vorbesc. Este o persoană nefrecventabilă Zelenski pentru mine.

De ce? Pentru felul în care se comportă cu minoritățile, pentru felul în care practic interzice limba română, deși minoritatea română de pe teritoriul ăla este minoritatea autohtonă, cum sunt și tătarii.

Adică erau români până când s-au schimbat granițele, n-au plecat de acolo. Nu, ei au rămas unde erau. Doar că s-au schimbat granițele, pentru că a venit tătucul Stalin.

Şi nu e o gafă ce a făcut Zelenski, e clar că e politică programată. O afirm, fără niciun fel de emoție pentru eventuale etichetări ale mele de către tot felul de CTP-eii, USR-eii și tefeliști. Mă doare în cot de ei.

Deci, pentru felul în care Zelenski se comportă cu minoritatea românească, cu limba română și, mai nou, cu preoții din bisericile ortodoxe.

Așa ceva eu nu pot să tolerez. Este inadmisibil. Pot să fac o distincție fără niciun fel de problemă între război și, practic, ura mea față de acțiunea Rusiei și persoana domnului Zelenski.

Nu mă interesează ce declară Zelenski niciodată. Dar dacă m-ați întreba, după părerea mea, e un delir. Presupunând după ce a murit Putin de 100 de ori, după ce a căzut pe scări și a făcut căcuță, după toate tâmpeniile pe care le-am auzit, toate fake news-urile, toate lucrurile astea insalubre, ca informație, pe care le-am auzit, hai să presupunem că Putin e mort.

Este foarte grav, pentru că înseamnă că Rusia n-a fost târâtă în acest război, un personaj dictatorial dement și că există o voință care excede o singură persoană, oricâtă putere ar avea ea.(…)

Eu zic să-i dăm în limbaj contemporan american, să-i dăm skip acestei declarații”.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *