James Comer, preşedintele republican al Comisiei de supraveghere din Camera Reprezentanţilor, a cerut, duminică, lista vizitatorilor de la reşedinţa privată a lui Joe Biden din Wilmington, Delaware, după ce în birou şi în garaj s-au găsit documente confidenţiale, relatează Reuters.

“Fără o listă a persoanelor care au vizitat reşedinţa sa, poporul american nu va şti niciodată cine a avut acces la aceste documente extrem de sensibile”, a precizat Corner într-o scrisoare adresată şefului de cabinet al lui Joe Biden, Ron Klain, informează News.ro.

Potrivit AP, James Corner vrea lista vizitatorilor din data de 20 ianuarie 2021 până în prezent.

Vineri, liderul republicanilor în Camera Reprezentanţilor, Kevin Mccarthy, a cerut Congresului american să ancheteze cu privire la documentele confidenţiale găsite în reşedinţa privată a lui Joe Biden la Wilmington, în statul Delaware.

Documente confidenţiale din perioada când Joe Biden era vicepreşedintele lui Barack Obama au fost găsite în reşedinţa sa privată, la Wilmington, a anunţat joi Casa Albă. Preşedintele Statelor Unite a dat asigurări, într-o scurtă discuţie cu presa, că el ”cooperează deplin” cu justiţia americană.

În urma descoperirii a zece documente de acest fel într-un fost birou al lui Joe Biden la Washington, avocaţii săi au inspectat cele două reşedinţe private ale şefului statului, unde ”ar fi fost transferate arhive în timpul tranziţiei din 2017”, a precizat într-un comunicat avocatul preşedinţiei, Richard Sauber. Ei au găsit ”un număr mic de documente suplimentare datând din timpul administraţiei Obama-Biden, clasificate confidenţiale”, care se aflau în garajul casei lui Biden de la Wilmington, în statul Delaware, şi într-o cameră adiacentă, a precizat el.

Sâmbătă, la reşedinţa din Wilmington s-au mai găsit cinci pagini de materiale clasificate.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *