Un consilier juridic de la Primăria Lupeni, judeţul Hunedoara, a fost reţinut de DNA după ce ar fi cerut 50.000 de euro de la un om de afaceri pentru a-i facilita concesionarea unui teren aflat în proprietatea Primăriei. El ar fi primit în final 7.000 de euro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 13 decembrie, a inculpatului Constantin Pavăl, consilier juridic principal în cadrul Compartimentului Juridic al primăriei municipiului Lupeni, judeţul Hunedoara, pentru luare de mită.

”În perioada octombrie – noiembrie 2022, inculpatul Pavăl Constantin, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 50.000 euro pentru a-l «ajuta» să concesioneze o suprafaţă de teren de 160 mp, aflată în proprietatea Primăriei municipiului Lupeni. Precizăm că, anterior, inculpatul fusese desemnat printr-o dispoziţie a primarului să facă parte din comisia de negociere directă ce avea ca obiect concesionarea terenului respectiv. După mai multe negocieri, suma finală care i-ar fi fost remisă inculpatului Pavăl Constantin ar fi fost de 7.000 de euro, plătibilă într-o singură tranşă. De menţionat este faptul că, după primirea banilor, «problema» omului de afaceri ar fi fost rezolvată în doar o zi şi jumătate, respectiv pe data de 03 noiembrie 2022”, a transmis, miercuri, DNA, într-un comunicat de presă.

Inculpatului Pavăl Constantin i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Miercuri, el va fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Primăria Lupeni este condusă de primarul Lucian Resmeriță. El este ”moștenitorul” tronului, asta după ce bătrânul Cornel Resmeriță a condus primăria, apoi a lăsat-o moștenire fiului Cristian Resmeriță, pentru ca în final al doilea fiu să preia conducerea.
Sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *