Preşedintele Vladimir Putin este deschis la discuţii privind o posibilă soluţionare a conflictului din Ucraina, dar refuzul Statelor Unite de a recunoaşte teritoriile anexate ca fiind ruseşti împiedică căutarea unui potenţial compromis, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters, relatează News.ro.

Preşedintele american Joe Biden a declarat joi că este dispus să vorbească cu Putin dacă şeful Kremlinului caută o modalitate de a pune capăt războiului, dar că Putin nu a indicat încă acest lucru.

“Preşedintele Federaţiei Ruse a fost întotdeauna, este şi rămâne deschis la negocieri pentru a ne asigura interesele”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, când a fost întrebat despre remarcile lui Biden. “Calea de preferat de a ne realiza interesele este prin mijloace paşnice, diplomatice”, a spus Peskov. “Putin a fost, este şi rămâne deschis la contacte şi negocieri”, a insistat purtătorul de cuvânt.

“De fapt, ce a spus președintele Biden? El a spus că negocierile sunt posibile numai după ce Putin părăsește Ucraina”, a declarat Peskov.

Jurnaliștii i-au cerut secretarului de presă să confirme teza potrivit căreia “Kremlinul nu este pregătit pentru acest lucru”. “Ei bine, absolut. Operațiunea militară specială continuă”, a spus Peskov.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *