Poliţiştii de frontieră din judeţul Mehedinţi au oprit un TIR condus de un cetăţean bulgar în care erau ascunse 555.000 de pachete de ţigări netimbrate, în valoare de 1,5 milioane euro. Şoferul a fost reţinut pentru contrabandă.

TIR-ul în care erau ascunse ţigările a fost oprit în localitatea Malovăţ din judeţul Mehedinţi, potrivit News.ro.

”În data de 26.11.2022, ora 00.05, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au executat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în urma căreia a fost oprit, în localitatea Malovăţ, un bărbat de cetăţenie bulgară, de 47 de ani, la volanul unui ansamblu de autovehicule format din cap tractor şi semiremorcă. În urma efectuării controlului asupra semiremorcii, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 555.000 pachete ţigări, fără marcaje fiscale”, se arată într-un comunicat de presă, de sâmbătă, al Poliţiei de Frontieră.

Valoarea ţigărilor netimbrate se rific la 1,5 milioane de euro.

”Ţigările, în valoare totală de 1.500.000 de euro, şi automarfarul au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări faţă de cetăţeanul bulgar sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, se arată în comunicat.

Şoferul TIR-ului a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin pentru luarea unei alte măsuri preventive.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *