Cel mai mare magazin online din Noua Zeelandă a prezentat scuze după ce a promovat cartea lui Adolf Hitler ‘Mein Kampf’ drept o idee de ‘cadou perfect’ de Crăciun, transmite vineri DPA. Cartea a fost inclusă într-o reclamă pe Instagram care promova câteva variante de cadouri disponibile pe site-ul Trade Me, printre care se afla şi manifestul politic autobiografic din 1925 al lui liderului nazist Adolf Hitler.

‘Mein Kampf. Găseşte cadoul perfect şi oferă-le ceea ce îşi doresc cu adevărat de acest Crăciun!’, spunea reclama, care între timp a fost ştearsă. Purtătoarea de cuvânt a Trade Me, Sally Feinson, a declarat pentru publicaţia online The Spinoff că reclama a fost generată de o eroare de algoritmi.

‘Ne displace să vedem că cineva are o experienţă neplăcută cu noi şi ne pare rău cu adevărat de ceea ce s-a întâmplat’, a spus Feinson. ‘Cu aceste tipuri de reclame, echipa noastră creează un şablon de marketing şi listele sunt extrase automat printr-un algoritm. Noi nu am selectat în mod individual această carte să apără în reclamă’, a adăugat ea. Potrivit politicilor Trade Me, cărţi cu conţinut nazist sau legat de Holocaust pot fi incluse pe platformă doar dacă oferă contextul istoric. În Noua Zeelandă nu sunt ilegale deţinerea şi distribuirea acestor tipuri de materiale.

Platforma Trade Me este vizitată zilnic 1,9 milioane de o medie de 650.000 de neozeelandezi.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *