Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a declarat că ucrainenii care i-ar fi împușcat pe militarii ruși care s-au predat ar trebui să fie pedepsiți cu “pedepse pure”, chiar dacă va dura ani de zile pentru a-i găsi. Medvedev face astfel referire la pedeapsa cu moartea față de presupuse crime asupra unor prizonieri ruși.

„Am învățat dreptul penal la universitate cu mulți ani în urmă. Și se spunea că pedeapsa penală constă din două elemente: pedeapsa, pe de o parte, și condițiile pentru corectarea și reeducarea persoanei vinovate, pe de altă parte. Și doar pedeapsa cu moartea este o pedeapsă pură din motive ușor de înțeles, conform principiului “viață pentru viață”, cunoscut încă din vremea Vechiului Testament (Leviticul, 24:20)”, a scris Medvedev pe canalul său de Telegram.

„Nenorociții ucraineni care au împușcat militari ruși nu ar trebui să sufere nicio altă pedeapsă, cu excepția a ceea ce reprezintă o pedeapsă pură. Chiar dacă va dura ani de zile pentru a-i găsi”, a adăugat Medvedev.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a declarat că militarii ucraineni au ucis în mod deliberat 10 militari ruși care au fost capturați.

Vineri, pe internet a apărut o înregistrare video care ar arăta cum soldații ucraineni împușcă ruși care s-au predat și zac pe jos. Potrivit lui Valery Fadeev, președintele Consiliului pentru Drepturile Omului , acest lucru s-a întâmplat în Makeyevka. Șeful HRC a calificat acest incident drept o crimă demonstrativă sfidătoare și a declarat că va cere o anchetă internațională. Videoclipul HRC va fi trimis Biroului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, OSCE , Consiliului Europei , Amnesty International, Comitetului Internațional al Crucii Roșii și altor organizații.

Ulterior, Comitetul de anchetă al Rusiei a deschis un dosar penal privind faptul execuției în masă a militarilor ruși capturați de către reprezentanți ai Ucrainei .
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.