Hidrologii au emis , sâmbătă, o atenționare cod galben de inundații pe mai multe râuri din județele Bihor, Hunedoara și Arad, fiind posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici, anunță Mediafax.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crișul Negru – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sustiu – amonte S.H. Tinca, Crișul Alb – sector aferent S.H. Vața de Jos, Crișul Alb – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Criscior – amonte S.H. Gurahonț, județele Bihor, Hunedoara și Arad.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicată pe unele râuri mici din bazinul hidrografic: Valea Roșie (afluent al Crișului Negru) și Crișul Alb – sector aferent S.H. Vața de Jos.

Codul galben de inundații este în vigoare până sâmbătă, la ora 10.00.

sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.