Ahlam Albashir, suspecta care a fugit după ce a aruncat o bombă pe o stradă din Istanbul a fost prinsă intr-o operțiune din cartierul Kucukcemece din Istanbul. În timpul interogatoriului, terorista a declarat că a fost instruită ca ofițer special de informații de către organizația teroristă PKK/PYD/YPG și că a intrat ilegal în Turcia prin Afrin-Idlib, anunță turcianews.com

Bomba lăsata in jurul orei 16:13 sw Ahlam lânga un ghiveci de beton de pe strada Istiklal a omorât 6 persoane, dintre care doi minori. Înca de la primele imagini examinate de polițiști, s-pa stabilit că suspectul care a aruncat bomba era o femeie care purta șal pe cap, geacă de piele si pantaloni de camuflaj.

După analiza detaliată a imaginilor de la mai multe camere de supraveghere din zona, Direcția Filialei Antiterorism din Istanbul și unitătile Filialei de Informații au stabilit care au fost vehiculele folosite de femeie și la ce adresă a mers.

În scurt timp, echipele specializate au arestat suspecta, alături de alte persoane care au ajutat-o. În timpul perchezițiilor, polițiștii au folosit un câine dresat pentru detectarea altor bombe. Aceștia au găsit la domiciliul din Istanbul o armă, gloanțe, valută, aur, si lire turcești.

Ahlam Albashir (23 de ani) a mărturisit că a efectuat un atac cu bombă, duminică, 13.11.2022, in jurul orei 16:20, după ce a primit un ordin de a acționa la Istanbul, de la sediul organizației PKK/PYD/YPG din Kobani, Siria.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *