Preşedintele ucrainean Volodmir Zelenski a cerut miercuri accesul experţilor ucraineni la ‘toate datele’occidentalilor şi de la locul exploziei rachetei care a căzut în Polonia, lângă graniţa cu Ucraina, relatează AFP, citat de Agerpres.

‘Vrem să stabilim toate detaliile, fiecare fapt’, a spus el. ‘De aceea este necesar ca specialiştii noştri să participe la desfăşurarea anchetei internaţionale şi să obţină acces la toate datele de care dispun partenerii noştri şi de la locul exploziei’, a subliniat preşedintele ucrainean.

Această remarcă pare să reflecte o schimbare a poziţiei preşedintelui Zelenski, care a insistat anterior asupra apartenenţei acestui proiectil Rusiei contrazicând NATO şi Washingtonul care acreditează mai degrabă ipoteza unei rachete de apărare antiaeriană ucrainene.

‘Nu am nicio îndoială că această rachetă nu a fost a noastră’, a declarat atunci preşedintele ucrainean. ‘Cred că a fost o rachetă rusească’, a spus el.

Casa Albă, la rândul său, a indicat că nu a ‘văzut nimic care să contrazică’ ipoteza, înaintată de Varşovia, aceea a unui proiectil antiaerian ucrainean.

 

Sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.