Papa Francisc și Piața Sfântul Petru din Vatican vor avea propriul brad de Crăciun, crescut în Abruzzo. A fost nevoie de un efort diplomatic impresionant, care s-a încheiat cu o operațiune ultrasecretă, după controversele stârnite de ecologiști.

Controversele stârnite de ecologiști și disputa dintre municipalitatea din Rosello, regiunea Molise, și regiunea Abruzzo s-au stins odată cu tăierea unui alt brad decât cel dorit inițial.

Tăierea bradului a avut loc într-o liniște totală pentru a preveni acțiunile ecologiștilor, scrie Il Messaggero. Practic, un brad a fost salvat, altul a fost tăiat.

Inițial, bradul trebuia să vină din zona Agnone, regiunea Molise. Însă, după o plângere a unui fotograf au intervenit polițiștii forestieri, care au blocat tăierea bradului, deoarece specimenul ales se află într-un sit protejat și ar fi fost necesară o autorizație din partea regiunii Molise.

Dar municipalitatea din Rosello, regiunea Abruzzo, nu s-a lăsat, și a decis sacrificarea unui brad care îi va fi donat Papei Bergoglio și care este deja în drum spre Vatican.

Emanuele Imprudente, vicepreședinte al regiunii Abruzzo, a spus: “Regiunea a intervenit imediat și a dispus îndepărtarea unui exemplar de brad argintiu de 62 de ani și 26 de metri înălțime. Tăierea a fost necesară din cauza dimensiunilor și a apropierii de unele clădiri. Printre altele, a fost ales un brad care reprezenta un pericol”.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.