Săptămâna trecută, în presa românească a apărut informația că directoarea ICR Londra a refuzat locuința gratuită pentru a închiria o locuință cu 6.500 de lire în centrul Londrei. Evident, chiria este plătită de statul român. Cazul ei a fost comentat la podcastul Cristache & Cristoiu, unde fondatorul Evenimentului Zilei a dorit să descopere numele celor care au garantat și au semnat pentru numirea acesteia la șefia ICR Londra.

„Acest caz e un caz care arată dezastrul românesc din ultimii 30 de ani, care constă, dar mai ales în ultima vreme, partidele nu mai fură, ci dau posturi. Institutul Cultural Român din Londra, este un institut de foarte mare importanță. Ca să ajungi acolo directorul institutului trebuie să fii cel puțin traducător al lui Shakespeare. (…)

Domnișoara a terminat Dreptul la o facultate privată, la Titulescu. (…) Ea este numită directoare cu următoarele complicități. Ca ea să ajungă acolo trebuia propusă de Jicman (n.r. Liviu Sebastian Jicman, directorul Institutului Cultural Român), care este omul lui Iohannis, el a fost impus de Iohannis. Primul lucru, mă duceam și îl întrebam pe ăla de ce a propus-o. Ca ea să fie propusă, doi miniștri trebuie să semneze, al MAE și al Culturii. Au semnat. Nu era normal să-i întreb pe ei, pe fiecare? Deci sunt trei. După asta ajunge la Comisia Senatorială de Cultură, unde sunt toate partidele, inclusiv USR, alcătuit din 11 inși. Toți îi dau, în ciuda prestației lamentabile, să treacă.”, a amintit Ion Cristoiu.

Și directoare ICR, și prezentatoare TV…

„Mie aici mi se pare nesimțirea ministerului condus de «Trabucel». Că îi dădea învoire de la statutul ei de director ICR Londra să facă naveta o dată sau de două ori pe lună, să facă emisiuni unde face și domnul Cristoiu emisiuni la Aleph News. Ca să înțelegeți nefirescul situației, e ca și cum Klaus Iohannis ne zice că își ia o dată pe lună câte o săptămână, ca să facă pe dealer-ul auto la Schmidt. Și nu mai e președinte, vinde BMW!”, a arătat jurnalistul Ionuț Cristache.

„Dar nu făcea o emisiune de Londra culturală. Dar ea având rang diplomatic, nu are voie să ia bani. (…) Ca să scape de acuzația că în rang de diplomat nu are voie să câștige, își ia concediu fără plată în ziua aia.”, a completat Ion Cristoiu, care lansează o întrebarea de o mie de puncte:

„Ce pile a avut domnișoara asta de a trecut de 14 inși?”, se întreabă jurnalistul.

Sursa:evz