Oleksi Arestovici, consilier în cabinetul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, susţine că eliberarea teritoriului regiunii Herson situat pe malul drept al râului Nipru a reprezentat încă un dezastru pentru campania militară rusă, care l-a discreditat, practic, pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, în ochii societății statului agresor, informează Rador.

“Eliberarea Hersonului și a întregului mal drept al Niprului a schimbat cursul războiului, a schimbat Rusia și atitudinea lumii față de aceasta. Poţi avea noroc o dată, dar, de două ori, este deja un sistem. Armata rusă se ‘retrage’ pentru a cincea oară” – a declarat Arestovici, intervievat de avocatul rus Mark Feighin, în cadrul emisiunii sale zilnice pe YouTube “Feighin LIVE”.

Potrivit consilierului, Forțele de Apărare ale Ucrainei au distrus pentru totdeauna modelul rusesc al “parașutistului de la fântână” (aluzie la faptul că, de Ziua Forțelor Aeroportate, paraşutiştii ruşi fac baie în fântânile din centrele oraşelor – n.r.), considerat drept un “principiu de bază al coloanei vertebrale a Federației Ruse”.

Arestovici a remarcat că paraşutiştii ruşi nu mai pot vorbi despre măreție şi “toată lumea înțelege asta”. Consilierul a mai indicat “trei componente ale ideologiei dictatorului rus, construite pe trei etaje”: armata; ideea că nu există alternativă la Putin; Rusia este sacră.

“Cele două etaje superioare nu mai sunt acolo. Armata a fost discreditată după operațiunea de la Harkiv, iar Putin – după cea de la Herson. Ultima legătură a Rusiei sacre se va rupe după ce diferite grupuri din elita rusă vor începe să vadă diferit viitorul Federației Ruse” – consideră Oleksi Arestovici.

Potrivit acestuia, un motiv pentru a se întâmpla acest lucru ar putea fi viitoarea eliberare de către ucraineni a regiunilor Luhansk şi Donețk sau a peninsulei Crimeea. “Dar regimul Putin se poate prăbuși mult mai repede”
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.