În lanțul de magazine Fix Price din Rusia se vând „hărți decorative ale lumii”, pe care granițele de stat ale Rusiei au fost modificate.

Sursa: Twitter

Teritoriul Rusiei a fost remodelat

Cititorii publicației „Sirena” au fost cei care au anunțat că harta a fost pusă în vânzare, iar în urma cercetărilor informația a fost confirmată. Însă noua hartă este complet diferită, asta pentru că Ucraina apare ca aparținând în totalitate Rusiei, iar insula Sahalin este trecută ca aparținând Japoniei.

La mijlocul lunii septembrie, în Duma de Stat au fost depuse două proiecte de lege, care introduc pedepse și echivalează cu extremismul distribuirea și publicarea hărților și imaginilor „care contestă integritatea teritorială a Rusiei”.

Sursa: Twitter

Pentru aceste acțiuni, oamenii vor fi pedepsiți cu amenzi sau vor sta în arest pentru 15 zile, după cum se arată în proiectele de lege, potrivit știripesurse.ro.

Referendumurile arată un rezultat îmbucurător pentru Putin

Zilele trecute, în patru zone din Ucraina au avut loc referendumuri unde cetățenii au fost chemați să voteze dacă doresc ca regiunile lor să se alipească de Rusia. La finalul voturilor, rezultatele nu pot fi decât îmbucurătoare pentru ruși.

Moscova a afirmat că cele patru provincii din estul şi sudul Ucrainei s-au pronunţat în mod covârşitor pentru alipirea la Rusia.

Astfel, după cinci zile de vot, referendumul pentru alipirea celor patru regiuni ucrainene la Federația Rusă s-a încheiat. Potrivit exit-poll-urilor și a datelor preliminare furnizate de comisiile electorale colectate la Comisia Electorală Centrală de la Moscova, au votat în favoarea integrării în Federația Rusă 98,19 % în Zaporojie, 97,91% în Donețk, 97,82% în Luhansk și 96,97 % în Herson, potrivit Rador.

Mai mulți oficiali au criticat aceste acțiuni. Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a descris aşa-numitele referendumuri din părțile ocupate ale Ucrainei ca fiind un act cinic din partea Rusiei. În plus, liderul de la Tbilisi a suținut că este complet inacceptabil ce se întâmplă.

Sursa:evz