Unei femeie din Melbourne i-ar fi fost transferată din greșeală suma de 10,5 milioane de dolari în loc de o rambursare de 100 de dolari, iar acum trebuie să-i dea înapoi dar nu prea mai are de unde deoarece i-a cheltuit.

Crypto.com este una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare cu criptomonede din lume. Abia acum s-a aflat că platforma a transferat accidental 10,5 milioane de dolari unei femei din Melbourne, Australia, când ea trebuia să primească doar 100 de dolari.

Platforma Crypto.com a avut nevoie de mai mult de șapte luni pentru a realiza eroarea, iar acum a deschis o acțiune în justiție la Curtea Supremă împotriva a două surori cu scopul de returna banii care au intrat în cont din greșeală.

Greșeala a fost descoperită în urma unui audit

Când crypto.com a încercat să recupereze banii, banii au fost deja mutați și folosiți pentru a cumpăra un conac de mai multe milioane de dolari. Dar acum un judecător a ordonat vânzarea proprietății, iar banii rămași să fie returnați.

Paguba de 10.474.143 de dolari a fost descoperită în urma unui audit al companiei, la sfârșitul anului trecut. Atunci, Crypto.com a încercat să-și recupereze banii, dar a constatat că o parte importantă din sumă – 1,35 milioane de dolari – fusese deja cheltuită pentru o casă de lux cu cinci dormitoare, iar restul banilor fuseseră transferați în alte conturi.

Aceasta este proprietatea pe care femeile au cumpărat-o în Craigieburn

Instanța a constatat că, în urma erorii de anul trecut, Manivel a transferat cele 10,1 milioane de dolari într-un cont comun. Apoi, în februarie a acestui an, fondurile au fost scoase pentru a cumpăra o proprietate de 1,35 milioane de dolari în Craigieburn.

Conacul are patru băi, o sală de sport și un cinematograf, a fost cumpărată pe 3 februarie.  Pe data de 7 februarie, Crypto.com a emis ordin de blocare a contului bancar al femeii, însă banii fuseseră transferați pe numele altor persoane, în timp ce casa a fost trecută pe numele surorii acesteia, Thilagavathy Gangadory, din Malaezia, înainte ca platforma  Crypto.com să poată obține un ordin de sechestru, în martie.

Ulterior, compania a inițiat o acțiune în justiție, la Curtea Supremă, împotriva lui Thilagavathy Gangadory, pentru a obține banii cheltuiți pe casă, plus 10% dobândă.

Cele două femei nu s-au prezentat la nicio audiere, pe motiv că sunt în căutarea unui apărător legal. Judecătorul James Dudley Elliott a emis un ordin prin care proprietara casei este obligată să vireze către Crypto.com 1,35 milioane de dolari și o dobândă de 27.369 de dolari.

În privința restului sumei situația este încă neclară, procesul fiind în curs. Avocații Crypto.com nu au vrut să comenteze cazul pentru presa din Australia, precizând că este vorba de un proces în plină desfășurare. Cazul revine în instanță în octombrie, informează 7news.com.au.

sursa:evz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *