Doi angajați ai Ministerului Apărării din Ucraina au încasat din achiziționarea de veste corporale pentru forțele armate ucrainene o sumă impresionantă de bani, precizează anchetatorii ucraineni. Poliția ucraineană i-a informat marți, 30 august, pe doi ucraineni despre suspiciunea furtului fondurilor Ministerului Apărării din Ucraina, pentru achiziționarea de muniție militară, un contract în valoare de peste 16 milioane de euro.

Cei doi ucraineni – reprezentanți ai Ministerului Apărării din Ucraina, unul dintre ei fiind chiar avocatul Ministerului Apărării – au convins conducerea unei companii turce să încheie un contract pentru achiziționarea de veste militare pentru Forțele Armate ale Ucrainei cu o companie offshore, transmite Poliția din Ucraina.

Potrivit anchetei, cei doi cetățeni ai Ucrainei – care au fondat o companie offshore pe teritoriul Regatului Bahrain – sunt implicați în organizarea schemei frauduloase.

“Acești cetățeni au fost reprezentanți ai Ministerului Apărării. În conformitate cu instrucțiunile Ministerului Apărării, aceștia au găsit în străinătate un furnizor de bunuri militare pentru nevoile Forțelor Armate ale Ucrainei și au organizat încheierea unui acord între ministerul Apărării și compania turcă pentru o sumă totală de peste 16 milioane de euro”, se arată în comunicatul Poliției, citat de agenția Unian.

Poliția notează că, în vederea furtului fondurilor, inculpații au convins conducerea companiei turcești să încheie un contract cu o societate controlată de ei – o companie offshore din Bahrain – pentru achiziționarea a 1.000 de veste militare de nivelul IV de protecție pentru livrarea lor urgentă la nevoile Forțelor Armate ale Ucrainei.

“Ca urmare, compania offshore a primit 580.000 de dolari. De fapt, nu au existat livrări de produse militare, iar atacatorii au distribuit fondurile obținute fraudulos între ei”, se arată în raport.

Poliția ucraineană cercetează cazul sub suspiciunea de „fraudă”.

În plus, poliția a efectuat percheziții autorizate și a confiscat 17 milioane de grivne, 400 de mii de dolari, 100 de mii de euro, înregistrări și documente “draft”.

Cei doi riscă până la 12 ani de închisoare și confiscarea bunurilor.

Sursa:stiripesirse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *