Purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, a transmis marți că secretarul general al ONU Antonio Guterres efectuează joi o vizită în Ucraina, unde se va întâlni cu preşedinţii ucrainean Volodimir Zelenski şi turc Recep Tayyip Erdogan pe tema exportului de cereale din porturi ucrainene, scrie news.ro

 

 

 

 

”La invitaţia preşedintelui Volodimir Zelenski, secretarul general (al ONU Antonio Guterres) se va afla joi la Liov, pentru a participa la o întâlnire trilaterală cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi liedul ucrainean”, anunţă într-o conferinţă de presă Stephane Dujarric.

Antonio Guterres urmează să efectueze după aceea o vizită la Odesa, iar apoi în Turcia, precizează el.

În cadrul acestei reuniuni urmează să se ”examineze” implementarea Acordului internţaional de Istanbul, semnat în iulie, privind exportul cerealelor din Ucraina, un acord ”în care Turcia este un element-cheie”, subliniază Stephane Dujarric.

”Un anumit număr de probleme va fi ridicat, în general, de exemplu necesitatea unei soluţionări politice a conflictului. Nu mă îndoiesc de faptul că problema Centralei Nucleare (Zaporijjea) şi alte probleme vor fi, de asemenea, abordate”, declară el.

O reuniune bilaterală între secretarul general al ONUI Antonio Guterres şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este prevăzută la Liov, anunţă Stephane Dujarric, conform news.ro

 

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *