Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, a declarat luni, pentru B1 TV, că problema pensiilor speciale poate fi rezolvată prin elaborarea unei Legi a pensiilor corectă și predictibilă, așa încât fiecare, atunci când își alege o meserie, să știe ce salariu și ce pensie va avea. Acesta a mai afirmat că s-au făcut nenumărate modificări la Legea pensiilor, rezultatul fiind că acum nu e nimeni mulțumit. Afirmațiile au fost făcute în contextul în care pe internet circulă o petiție prin care se cere organizarea unui referendum privind eliminarea pensiilor speciale, scrie stiripesurse.ro

„Dacă cere eliminarea pensiilor speciale, pot s-o facă deoarece în Constituție spune că poporul român e suveran, suveranitatea aparține poporului, care se exercită prin organele sale alese sau prin referendum. Dar trebuie să respecte toate regulile, de la adunarea semnăturilor până la votarea legii în Parlament.

E complicat, am mai avut multe încercări unele eșuate, foarte puține reușite, pentru că procedura e destul de complicată.

Tot la Parlament se ajunge, că Parlamentul votează legea. Dacă vrea o face, dacă nu, nu. De cele mai multe ori Parlamentul nu a vrut s-o facă.

Există posibilitate de a se face o Lege a pensiilor corectă. O lege corectă, nu să modificăm în fiecare săptămână Legea pensiilor. Au fost nenumărate modificări la Legea pensiilor și au reușit să nemulțumească pe toată lumea.

S-ar putea face o Lege corectă a pensiilor, o lege predictibilă și previzibilă ca omul, când își alege o meserie, să știe că va avea acel salariu și acea pensie.

Vedeți că sunt niște slogane electorale de fiecare dată din 4 în 4 ani: tăiem pensiile speciale, rezolvăm dosarul Revoluției, dosarul 10 August”, a declarat Zegrean, pentru B1 TV, conform stiripesurse.ro

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.