Rusia ar vrea să negocieze pacea cu Ucraina, anunţă presa britanică. Solicitarea ar veni de la un oficial de rang înalt de la Kremlin, apropiat lui Putin, scrie dcnews.ro

Conform Daily Mail, un oficial de rang înalt de la Kremlin a contactat mai mulţi şefi de agenţii de informaţii occidentale şi diplomaţi pentru a vorbi despre posibila pace în Ucraina. Apropiatul lui Putin ar fi spus că o bună parte din elita Moscovei este îngrijorată de traiectoria invaziei declanşată de Vladimir Putin, dar şi alarmată de sancţiunile impuse de ţările occidentale.

Un document care ar fi circulat pe la şefii agenţiilor de informaţiilor ar fi titrat: “Un reprezentant al cercului interior al lui Putin trimite semnale despre dorinţa de a negocia. E panică în elita Kremlinului”.

Este încă neclar despre cine este vorba, dar sursa din Kremlin este descrisă drept “un stâlp al regimului” din Rusia.

De altfel, un diplomat ucrainean a explicat că nu s-ar mira ca oficialii de la Kremlin să contacteze agenţiile de informaţii fără ştirea lui Putin.

“S-a întâmplat şi la finalul celui de-al Doilea Război Mondial. Când oficialii unei părţi sunt îngrijoraţi de viitorul lor, iau măsuri ca să şi-l asigure”, a transmis acesta.

Trupele ruseşti riscă să rămână blocate în regiunea Herson după bombardarea podurilor de acces
Ucraina a anunţat duminică că trupele ruseşti care au ajuns la fluviul Dnepr din regiunea Herson, oraş din sud ocupat de Moscova, riscă să rămână blocate după ce toate podurile existente au fost scoase din uz, relatează AFP.

“Singurele mijloace de traversare a fluviului pentru ocupant sunt pontoanele din apropierea podului Antonivski, dar nu vor putea să răspundă total nevoilor lor”, a declarat televiziunii ucrainene un deputat regional, Serghii Hlan, scrie dcnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *