Colosul Kingdom Holding din Arabia Saudită, firma de investiții controlată de prințul Alwaleed Bin Talal, a investit peste 500 de milioane de dolari în trei mari companii energetice rusești imediat după începerea războiului din Ucraina, scrie dcnews.ro

 

 

 

Investind în Gazprom (GZPFY), Rosneft și Lukoil, Kingdom a căutat probabil active subevaluate, dar mișcarea sa a venit pe măsură ce multe națiuni occidentale au impus sancțiuni firmelor energetice rusești și directorilor acestora după invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie.

Arabia Saudită și alte state din Golf au încercat până acum să mențină ceea ce spun că este o poziție neutră față de războiul din Ucraina, frustrând unii oficiali occidentali care au încercat să izoleze Rusia în privința invaziei.

Kingdom a investit, în februarie, în certificate de depozit globale ale Gazprom și Roseneft, 1,37 miliarde de riali (365 de milioane de dolari) și, respectiv, 196 de milioane de riali (52 de milioane de dolari).

Firma a investit, de asemenea, 410 de milioane de riali (109 milioane de dolari) în certificatele de depozit ale Lukoil din SUA între februarie și martie, au arătat unele documente prezentate de CNN, duminică, ca parte a unei dezvăluiri a investițiilor recente.

Kingdom Holding, care este deținută în proporție de 16,9% de fondul suveran al Arabiei Saudite, prezidat de prințul moștenitor Mohammed Bin Salman, nu a dezvăluit anterior detaliile investițiilor sale.

Prințul Alwaleed bin Talal a devenit cunoscut la nivel internațional după ce a făcut un mare pariu de succes pe Citigroup (C) în anii 1990 și a fost un investitor timpuriu în Apple (AAPL).

Prințul a câștigat și sute de milioane de dolari investind în companii precum Uber (UBER) și Twitter (TWTR).

Stilul de investiții al lui Alwaleed s-a concentrat pe noi oportunități care ar putea fi profitabile, dar care prezintă riscuri, precum și pe activele subevaluate, a declarat, în iunie, o sursă care cunoaște afacerile Kingdom.

Arabia Saudită și Rusia conduc grupul OPEC+, o alianță formată în 2017 între Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și producătorii aliați, scrie dcnews.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *