Președintele Belarusului a criticat din nou întârzierile construcției Gazprom la Minsk, scrie dcnews.ro

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a cerut Comitetului Executiv al orașului Minsk să se ocupe de construcția întârziată a Gazprom și de alte proiecte neterminate, transmite BelTA, potrivit Interfax.

În mai 2022, Lukașenko a spus că va discuta despre construcția Gazprom cu președintele Vladimir Putin. El a spus că “este imposibil să stai în spatele gardului din centrul orașului Minsk pe bulevardul principal”. Cu un an înainte, Lukașenko l-a întrebat pe președintele comitetului executiv al orașului cât timp va putea “tolera acest gard Gazprom” din centrul capitalei.

Construcția centrului multifuncțional “Gazprom Center” a început în 2015 în districtul Pervomaisky din Minsk, prin decretul lui Lukașenko. Investitorului i s-a închiriat un teren de 8,27 hectare pe locul autogării demolate Moskovsky. S-a presupus că acest complex va avea nouă clădiri, dintre care cea mai înaltă va avea 36 de etaje pentru birouri. Centrul mai include un complex hotelier, un centru de congrese, o zonă comercială, restaurante și cafenele, o parcare, precum și un centru multidisciplinar de pregătire și dezvoltare medicală, sportivă și pentru copii.

Datele de finalizare au fost amânate de mai multe ori. În mai 2021, s-a relatat despre faptul că filiala Gazprom, Gazprom Transgaz Belarus, a decis să anuleze proiectul. La începutul anului 2021, autoritățile de la Minsk au acuzat investitorii că au întârziat construcția și că au subestimat situația de pe șantier.

Lukașenko: “Suntem singura ţară din lume care sprijină Rusia în lupta împotriva nazismului”. Reacția lui Zelenski
Anterior, Aleksandr Lukaşenko a declarat că ţara sa este alături de Rusia în ofensiva militară din Ucraina, confirmându-și astfel angajamentul mai vechi privind un “stat unional”, a transmite Agerpres, citând Reuters.

Lukaşenko, aflat la putere din 1994, este cel mai apropiat aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, reaminteşte agenţia. El a permis trupelor ruseşti să folosească teritoriu belarus pentru invadarea Ucrainei, iar recent a primit cadou de la Vladimir Putin un sistem de rachete Iskander-M.

La o ceremonie de aniversare a eliberării Minskului de către trupele sovietice, în al doilea război mondial, Lukaşenko a anunţat că sprijină în totalitate ofensiva lui Putin în Ucraina “chiar din prima zi”, din 24 februarie, scrie dcnews.ro

 

sursa foto – dcnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *