Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a susținut într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook de Ziua Marinei, că țara noastră contribuie consistent la securitatea Uniunii Europene și de aceea aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen, în cel mai scurt timp, este o urmare firească a acţiunilor realizate până în prezent.

 

 

 

România este parte a alianței Nord-Atlantice, statut care ne onorează și ne responsabilizează deopotrivă, iar din această perspectivă România are un rol important în mecanismul comun al NATO pentru asigurarea securității statelor membre și stabilității regionale.

Acest statut presupune colaborare, cooperare, asumare și implicare, fie că vorbim de relațiile instituționale dintre structurile naționale sau de legăturile cu partenerii internaționali.

Ca Ministru al Afacerilor Interne doresc să felicit Garda de Coastă – întreg personalul acestei structuri – pentru modul în care își desfășoară activitatea, cu atât mai mult în aceste momente complexe din perspectiva provocărilor la adresa securității frontierelor naționale.

Faptul că Garda de Coastă, alături de celelalte structuri din arhitectura sistemului de ordine publică și securitate națională își face datoria la cele mai înalte standarde este un fapt îmbucurător în perspectiva atingerii unuia dintre obiectivele strategice ale României: aderarea la spațiul Schengen.

Țara noastră contribuie consistent la securitatea Uniunii Europene, de aceea aderarea țării noastre la Spațiul Schengen, în cel mai scurt timp, reprezintă urmarea firească a acțiunilor noastre de până acum.

Garda de Coastă este o structură europeană, matură, pe care noi și partenerii noștri ne putem baza în situații dificile.

Avem încredere în profesionalismul de care dau dovadă angajații acestei structuri în misiunile încredințate, care au ca unic obiectiv asigurarea securității spațiului maritim național, dar și regional.

Le mulțumesc și îi felicit pentru modul în care își fac datoria față de România, și pentru eforturile depuse în sprijinul apărării valorilor și al principiilor democratice pe care se clădește suveranitatea, independența și libertatea statelor”, a transmis Lucian Bode pe facebook

 

sursa foto – Inquam-Photos-Octav-Ganea

Leave a Reply

Your email address will not be published.