Ministrul Mediului și liderul UDMR Tanczos Barna a evitat mai bine de 10 minute un răspuns la întrebările jurnaliștilor, în timpul unei conferințe de presă la Palatul Victoria, despre atitudinea UDMR față de discursul rasist și anti-UE al lui Viktor Orban la Băile Tușnad. „Punctul nostru de vedere a fost prezentat de domnul președinte Kelemen”, a spus în repetate rânduri liderul UDMR, scrie digi24.ro

 

„Sunt declarațiile domnului Orban. În ceea ce privește punctul de vedere al UDMR, a fost prezentat de domnul președinte Kelemen, și în momentul de față nu exprimăm alt punct de vedere în ceea ce privește declarațiile de la Tușnad”, a spus Tanczos Barna.

La insistențele jurnaliștilor, Tanczos a reluat răspunsul evaziv.

„Punctul de vedere exprimat de domnul Kelemen îl aveți. Este un punct de vedere al domnului Kelemen și al UDMR”, a repetat ministrul.

Întrebat dacă este de acord cu declarațiile lui Viktor Orban, lideurl UDMR a spus din nou: „Punctul meu de vedere personal l-am spus acum câteva zile, rămân la același punct de vedere. Mulțumesc”.

„Sunteți ministru în guvernul României, și e important ca românii să știe dacă susțineți sau nu”, a revenit un jurnalist la întrebare.

„Nu dorim să exprimăm alte detalii. Mulțumesc”, a fost răspunsul ministrului.

Despre o discuție în coaliție, cerută de unii lideri politici, Tanczos Barna a spus că „vom vedea când și la ce oră va avea loc ședința de coaliție și după se vor face declarații. Așteptăm coaliția, să fie stabilită ora, dată, dacă se va discuta, e o discuție care poate să aibă loc fără probleme.Domnul președinte Kelemen vine vineri în țară. Coaliția, dacă are loc, o să se discute acolo această problemă, dacă se pune problema acestei discuții, ulterior partidele din coaliție vor face declarații”.

Ministrul Mediului a fost întrebat și despre solicitarea președintelui Klaus Iohannis ca liderii UDMR să explice dacă au aplauda prezența lui Viktor Orban sau discursul său. „Ce ați aplaudat?”, l-au întrebat jurnaliștii pe Tanczos Barna.

„În momentul în care va avea loc această discuție, ulterior vom face declarațiile de rigoare. Nu, eu personal nu am vorbit cu domnul președinte Iohannis. Explicațiile vor veni după discuțiile de rigoare”, a mai spus ministrul, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.