Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova, devenită celebră după ce a întrerupt jurnalul TV al unui post de stat rus cu un afiş împotriva ofensivei în Ucraina, a fost arestată miercuri şi este investigată pentru „discreditarea” armatei ruse şi „difuzarea de informaţii false” despre aceasta, a anunţat avocatul său, scrie digi24.ro

Anchetatorii urmează să decidă dacă Marina Ovsiannikova, mamă a doi copii minori, va fi plasată în arest preventiv sau va rămâne în libertate în aşteptarea procesului.

Ea a fost deja condamnată la plata unor amenzi pentru că a „discreditat” armata rusă, mai ales prin mesaje critice faţă de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei postate pe reţelele de socializare, amenzi care nu au descurajat-o să recidiveze. Prin urmare, jurnalista riscă acum un proces penal, cu consecinţe potenţial mult mai severe, informează Agerpres.

Ovsiannikova a devenit celebră în luna martie, când a apărut cu o pancartă pe platoul postului rusesc pro-Kremlin unde ea lucra, Pervîi Kanal, arătând acolo un mesaj împotriva ofensivei ruse în Ucraina şi împotriva „propagandei” presei ruseşti proguvernamentale.

Cu toate acestea, jurnalista în vârstă de 44 de ani nu este apreciată unanim de opoziţia rusă, unii reprezentanţi ai acesteia reproşându-i că a lucrat ani la rând pentru acel post TV de stat.

 

sursa foto –

digi24.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *