Premierul japonez Fumio Kishida își va remania cabinetul săptămâna viitoare pentru a aborda probleme din ce în ce mai importante, printre care coronavirusul, inflația, afacerile din Taiwan și măsurile de stimulare economică, a declarat sâmbătă, citat de Reuters, scrie stiripesurse.ro

„Trebuie să pornim o nouă formațiune cât mai curând posibil, având în vedere diferitele probleme”, a declarat el într-o conferință de presă la Hiroshima, după ce a participat la comemorarea a 77 de ani de la primul bombardament atomic din lume în oraș.

Kishida nu a dat detalii despre schimbările din cabinetul său, dar cotidianul Yomiuri a relatat anterior că, probabil, îl va înlocui pe ministrul Apărării Nobuo Kishi, având în vedere problemele sale de sănătat.

Apărarea se află în centrul atenției în contextul în care, în ultimele zile, tensiunile dintre Taiwanul autoguvernat și China continentală au crescut.

O creștere recentă a COVID la un număr record de infecții ridică o altă problemă pentru guvern. O reorganizare a cabinetului și a oficialilor din partidul de guvernământ era programată pentru începutul lunii septembrie, după un serviciu memorial pentru fostul premier Shinzo Abe, care a fost împușcat mortal luna trecută, dar Kishida a devansat-o pentru a aborda scăderea aprobării cabinetului în sondaje, potrivit Yomiuri. Remanierea vine după ce guvernul de coaliție conservator al lui Kishida și-a mărit majoritatea în camera superioară a parlamentului în alegerile din iulie, care au avut loc la două zile după moartea lui Abe. Kishi, în vârstă de 63 de ani, fratele mai mic al regretatului Abe, a fost ministru al apărării din septembrie 2020.

Agenția de știri Jiji a relatat vineri că ministrul de Finanțe, Shunichi Suzuki, va fi păstrat, iar ministrul Industriei, Koichi Hagiuda, fie va fi păstrat, fie mutat într-un alt post important, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *