Imagini incredibile în orașul Mărășești, județul Vrancea. O stradă din zona centrală a localității, reabilitată anul trecut, chiar și recepționată, s-a surpat pur și simplu pe o distanță de 70 de metri. A fost închisă circulației, pentru că pur și simplu pe acolo nu se mai poate trece, scrie digi24.ro

 

Primăria spune că strada arată acum ca după război din cauza unei avarii la rețeaua de alimentare cu apă. Strada Democrației, pentru că așa se numește artera surpată, a fost reabilitată într-un proiect început în 2019, iar recepția a fost făcută în iulie anul trecut. Lucrarea e încă în garanție, așa că administrația locală a cerut constructorului să repare stricăciunile.

„În cursul zilei de 4 august, am întrunit o comisie alcătuită din reprezentanţi ai constructorului, proiectantului şi ai societăţii care se ocupă cu serviciul de apă şi canal şi ne-am deplasat în teren. S-a ajuns la concluzia că această surpare în carosabil s-a produs din cauza infiltraţiilor de apă de la un branşament smuls din mufa de legătură. Bănuim noi că a mai fost intervenit asupra acelui branşament o dată şi acum s-a smuls din nou. Apa a curs şi, neavând consumator, pentru că la punctul unde se livra apă nu stă nimeni în momentul de faţă, în timp s-au produs tasări ale solului. Din cauza asta s-a produs surparea. Comisia a stabilit termene, pentru a vedea cum se poate remedia situaţia în cel mai scurt timp”, a declarat arhitectul şef al oraşului Mărăşeşti, Pascaru Felician.

În prezent, pentru remedierea situaţiei, la Mărăşeşti intervine societatea care se ocupă cu serviciul de apă şi canal din localitate, CUP SA.

„În această dimineaţă (joi – n.red), reprezentanţii CUP SA Sucursala Mărăşeşti s-au deplasat pe strada Democraţiei din localitate, pentru a analiza cauzele care au condus la surparea unei părţi a carosabilului. Au constatat că această situaţie neplăcută a survenit în urma unor lucrări de compactare executate anterior la trama stradală, fie de către municipalitate, la momentul modernizării suprafeţei asfaltice, fie de către executantul reţelelor de gaze. La data respectivă, unul dintre branşamentele de apă existente între cele două trasee, cel de apă şi cel de gaze, a fost smuls parţial, iar acest fapt a condus la producerea unor infiltraţii minore în stratul de nisip şi pietriş. Ulterior, acest strat de sub carosabil s-a măcinat şi a condus la situaţia prezentă”, se arată într-un comunicat al CUP SA,scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *