China a lansat joi exerciții militare fără precedent în șase zone care înconjoară Taiwan, la o zi după vizita președintei Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, la Taipei. China a lansat mai multe rachete balistice Dongfeng în apele din jurul coastelor de nord-est și sud-vest ale Taiwanului. Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că a activat sistemele de apărare ca răspuns.

ACTUALIZARE 13:10 Ministerul Apărării din Taiwan a declarat joi că armata chineză a lansat în total 11 rachete balistice Dongfeng în apele din apropierea coastelor de nord, de sud și de est ale Taiwanului, potrivit Reuters.

Foto: Captură video/Twitter
La începutul zilei, armata chineză a lansat rachete din apropierea insulelor Matsu din Taiwan.

Ministerul de Externe din Taiwan a acuzat China că „imită” Coreea de Nord trăgând cu rachete în apele din apropierea insulei.

Ministerul precizează, într-o declarație de presă, că China a amenințat securitatea Taiwanului și a cerut țărilor să susțină insula democratică și să apere în comun libertatea și democrația.

Zboruri anulate pe aeroportul Taoyuan din Taiwan
ACTUALIZARE 12:00 Aeroportul Internațional Taoyuan din Taiwan a anunțat că mai mult de 50 de zboruri internaționale au fost anulate joi din cauza exercițiilor cu muniție de război ale Chinei…citeste INTEGRAL aici

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *