Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut în alocuţiunea sa zilnică adresată cetățenilor, că cuvântul “HIMARS” a devenit aproape sinonim cu cuvântul “justiţie” pentru Ucraina şi forţele de apărare ucrainene vor face totul pentru a se asigura că ocupanţii suferă pierderi tot mai dureroase, scrie news.ro

 

 

 

“În negocierile cu dl. Stoltenberg şi cu dl. Rau, am acordat atenţie specială problemei prizonierilor de război ai noştri deţinuţi de Rusia. Mai exact, asta se aplică şi atacului terorist al Rusiei asupra Olenivka, care trebuie să devină argumentul suprem pentru toate ţările civilizate din lume să recunoască oficial Rusia ca stat terorist. Ce mai e nevoie pentru ca asta să se întâmple? Nu este acesta un act de terorism suficient de brutal şi evident pentru ca deciziile de a recunoaştere a Rusiei ca stat terorist să fie luate în principalele capitale ale lumii?”, a adăugat preşedintele ucrainean.

El a mulţumit preşedintelui american Joe Biden şi poporului american pentru noul pachet defensiv în sprijinul Ucrainei.

“Cuvântul «HIMARS» a devenit aproape sinonim cu cuvântul «justiţie» pentru ţara noastră şi forţele de apărare ucrainene vor face totul pentru a se asigura că ocupanţii suferă pierderi tot mai dureroase în fiecare săptămână, graţie acestor sisteme foarte eficiente. Da, într-adevăr, încă tot nu putem trece cu totul de avantajul armatei ruse în ceea ce priveşte artileria şi numărul trupelor, şi asta este palpabil în lupte, în special în Donbas – Pisky, Avdiivka, în alte direcţii. Acolo e pur şi simplu iadul. Nici nu poate fi descris în cuvinte…”, a continuat Zelenski.

El a arătat că toţi ucrainenii ar trebui să le fie recunoscători luptătorilor care apără poziţiile ucrainene acolo, în ciuda superiorităţii semnificative a “teroriştilor”.

Zelenski a mai spus că diplomaţii şi alţi reprezentanţi ai statului fac “tot ce este posibil şi imposibil” să obţină armele care vor ajuta Ucraina să oprească acestă “hoardă”, mulţumindu-le acestora, scrie news.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *