Suntem în ziua cu numărul 161 a războiului pornit de Vladimir Putin în Ucraina. Ministerul rus al apărării a transmis marți că Statele Unite sunt direct implicate în conflictul din Ucraina, în timp ce SUA au acuzat Rusia că folosește cea mai mare centrală nucleară din Ucraina ca „scut nuclear”. Înaltul comisariat al ONU pentru refugiați a transmis că s-au înregistrat peste 10 milioane de treceri ale frontiere ucrinene de la începutul invaziei ruse, în timp ce G7 amenință că va priva în continuare Rusia de venituri prin blocarea serviciilor care permit transportul petrolului său la nivel global. Regimentul Azov a fost declarat grupare „teroristă” de către Curtea supremă din Rusia, iar prima navă care transporta cereale ucrainene pe piețele mondiale de când invazia Rusiei a blocat exporturile în urmă cu mai bine de cinci luni a ajuns în siguranță la Istanbul marți seară, scrie digi24.ro

Live Textul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI.

Un nou atac al rușilor în regiunea Liov din vestul Ucrainei
ACTUALIZARE 13.00 Rusia a susținut miercuri că a distrus un depozit de arme străine în regiunea Liov din vestul Ucrainei.

„Rachete ruse de înaltă precizie” au distrus în apropiere de Radekhiv, în regiunea Liov, un „depozit de arme și muniții străine care au fost livrate regimului de la Kiev din Polonia”, a anunțat armata rusă într-un comunicat, conform The Guardian.

Miercuri dimineață, Maksim Kozitskyi, guvernatorul regiunii Liov, a postat pe Telegram un mesaj în care spune că în timpul unei alerte aeriene de peste noapte, inamicul (rușii) a lansat un atac cu rachete asupra unui obiect de infrastructură militară din apropiere de Radekhov (raionul Cervonograd).

„În urma impactului, o clădire a fost avariată. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Ocupanții ruși au tras cu opt rachete din Marea Caspică pe teritoriul Ucrainei. Șapte dintre ele au fost doborâte. Le mulțumim luptătorilor noștri pentru protecție și muncă eficientă”, a spus Kozitskyi.

Radekhov se află în regiunea Liov și la aproximativ 75 km la nord-est de orașul Liov.

Ce a zis Lavrov după ce Biden a cerut Rusiei negocieri pentru controlul armelor nucleare
ACTUALIZARE 12.20 Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a susținut miercuri că Statele Unite nu au făcut niciun demers pentru a relua discuțiile cu Rusia privind un nou tratat pentru controlul armamentului nuclear, notează Reuters.

„A devenit obiceiul lor să anunțe lucruri prin microfon și apoi să uite de ele. Nu au existat demersuri cu noi pentru a relua procesul de negociere”, a spus Lavrov.

Cu două zile în urmă, președintele american Joe Biden a cerut Rusiei și Chinei să arate „bună-credință” și să se implice în negocieri privind controlul armamentului nuclear, subliniind că Moscova, în special, are datoria să dea dovadă de responsabilitate după ce a invadat Ucraina…citeste INTEGRAL aici

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *