Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis la finalul şedinţei de Guvern, că sezonul gripal de anul acesta va fi unul mai serios.

 

 

 

“Vaccinarea împotriva gripei la categoriile la risc – înseamnă persoane peste 65 de ani, cei cu morbidităţi şi femeile gravide – se păstrează. Anul trecut a fost o campanie care a avut mai puţin succes, pentru că virusul gripal, datorită măsurilor luate împotriva infecţiei cu noul coronavirus, a circulat mai puţin. Sunt semne că anul acesta sezonul gripal va fi unul mai serios, având în vedere monitorizarea din emisfera sudică, pentru că în emisfera sudică sezonul gripal, acum e sezonul rece în emisfera sudică”, a explicat ministrul Sănătăţii.

El a anunţat că vaccinul împotriva gripei va fi disponibil la începutul lunii octombrie.

“Şi vom avea în premieră la dispoziţie vaccinul gripal încă de la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, încât medicii de familie să aibă timp la dispoziţie şi populaţia să aibă timp la dispoziţie să se vaccineze într-un interval eficient, să nu mai ajungem în situaţia în care aducem vaccin gripal şi îl dăm medicilor de familie în luna ianuarie, când interesul, evident, scade şi eficacitatea este mai mică”, a mai transmis Rafila, conform news.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *