Primarul comunei Corbii Mari, Ionuț BĂNICĂ, a transmis miercuri seara un puternic semnal de alarmă și de conștientizare referitor la incendiul de vegetație produs pe raza localității.

“În această după-amiază, s-a produs un incendiu de vegetație uscată; au ars peste 30 de hectare (!!!) de pășune și miriști. Putea să se sfârșească mult mai rău, focul fiind foarte aproape să ajungă la gospodăria de apă, stația de epurare sau chiar gospodăriile din satul Corbii Mari. Tragedia a putut fi evitată doar prin intervenția excepțională a ISU Dâmbovița (Potlogi, Titu),care a acționat cu 3 autospeciale, căroa li s-au adăugat o autospecială a Primăriei și 2 tactoare ale unui fermier din comună (le mulțumesc din suflet tuturor).

Ce trebuie să se întâmple ca să înțelegem că acțiunile iresponsabile ale unor cetățeni pot duce la consecințe grave?! Nu mai vorbesc de faptul că generează blocaje în activitățile desfășurate de forțele de intervenție pentru salvarea vieții.

Vom face investigații ca să aflăm cine sunt vinovații și vă promit că vom avea toleranță ZERO pentru astfel de gesturi. În același timp, vă rog pe toți să respectăm câteva reguli simple, dar esențiale:

Utilizarea focului deschis în perioadele caniculare și pe timp de vânt este interzisă;
✅ Supravegheaţi în permanenţă copiii pentru a preveni jocul acestora cu focul;
🚬 Nu aruncaţi resturi de ţigări la întâmplare. Acestea pot aprinde vegataţia uscată sau alte materiale combustibile;
🔥 Dacă întâlniţi focuri lăsate de alţii, stingeţi-le, dar fără a vă pune viața în pericol;
☎️ Anunţaţi imediat orice incendiu pe care îl observaţi la 112!”, a declarat primarul Ionuț BĂNICĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *