Un oficial de la Seul a transmis miercuri că guvernul Coreei de Sud face apel la menţinerea păcii şi stabilităţii în regiune, în contextul tensiunilor între Statele Unite şi China legate de vizita în Taiwan a lui Nancy Pelosi, scrie agerpres.ro

 

 

 

“Poziţia guvernului nostru este să menţină o comunicare apropiată cu părţile implicate (…) având în vedere importanţa păcii şi a stabilităţii în regiune, prin dialog şi cooperare”, a declarat presei un oficial al preşedinţiei de la Seul.

Pelosi va ajunge miercuri seara în capitala sud-coreeană, în cadrul turneului în Asia dominat până acum de etapa de la Taipei.

 

China a reacţionat la prezenţa înaltei oficialităţi americane în Taiwan, anunţând manevre militare de mare amploare.

Nu s-au făcut publice detalii despre programul de la Seul al reprezentantei Congresului SUA. Singura sa întâlnire confirmată până acum este cea de joi, cu preşedintele Adunării Naţionale, Kim Jin-pyo.

“Suntem încântaţi de vizita doamnei Pelosi în Coreea”, a afirmat oficialul sud-coreean citat de AFP, adăugând că speră ca evenimentul să aibă “numeroase rezultate”. El a precizat că preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, este în concediu, deci nu o va primi pe Pelosi, transmite AGERPRES

 

sursa foto – arhidesign

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *