Ministrul Petre Daea, a avut marți, la sediul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), o întâlnire de lucru cu reprezentanții procesatorilor din industria de morărit-panificație, cu cei ai comercianților și distribuitorilor de pe piața cerealelor, precum și cu membrii conducerii asociațiilor de fermieri. Acesta i-a asigurat că în acest moment există pe piață o cantitate de grâu suficientă pentru a acoperi necesarul pentru industria de panificație, transmite MADR pe facebook

 

 

 

În deschiderea discuțiilor, ministrul Petre DAEA a solicitat celor prezenți o scurtă analiză a situației din perspectiva fiecărui sector. Reprezentanții sectorului de morărit și panificație au solicitat conducerii MADR susținere pentru îmbunătățirea condițiilor de finanțare existente. La rândul său, ministrul Agriculturii și-a manifestat deschiderea și sprijinul său, menționând că la nivelul MADR există o strânsă colaborare cu echipele de lucru de la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, conduse de ministrul Marcel Ioan Boloș.

Ministrul Petre DAEA a dat asigurări că în acest moment există pe piață o cantitate de grâu suficientă pentru a acoperi necesarul pentru industria de panificație, precum și pentru acoperirea cantităților contractate la export. De asemenea, a transmis participanților necesitatea de a prezenta date veridice, care să ofere stabilitate în piață și a subliniat că toate deciziile MADR sunt luate în urma consultării cu toți actorii implicați: producători, comercianți și procesatori.

Totodată, ministrul a prezentat măsurile întreprinse pentru sprijinirea fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic, în contextul situației agrometeorologice dificile cu care se confruntă agricultorii din România.

“În cadrul întâlnirii, Petre DAEA a subliniat importanța dialogului constructiv pentru ca împreună cu toți cei implicați să fie identificate soluțiile cele mai bune, astfel încât industria de morărit-panificație să rămână viabilă.

În acest sens, participanții la întâlnirea de azi au agreat ideea continuării acestor întâlniri, cu o frecvență săptămânală, mai ales în contextul actual, pentru a avea o monitorizare permanentă a situației, în vederea eficientizării măsurilor necesare eliminării riscurilor ce pot apărea în lanțul de aprovizionare a populației cu produse agroalimentare”, se arată în comunicatul MADR

 

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *