Atacul asupra cartierului general de la Sevastopol al Flotei ruse din Marea Neagră este cel mai recent element din seria de obstacole întâmpinate de Rusia în războiul pe care l-a declanșat în Ucraina, au transmis, marți, serviciile de informaţii militare britanice, scrie digi24.ro

Pierderile părţii ruse includ nava-amiral, crucişătorul Moskva, în luna aprilie, potrivit raportului cotidian publicat pe Twitter de Ministerul Apărării britanic.

”În urma informaţiilor privind parade anulate, este improbabil ca Flota rusă din Marea Neagră să poată gestiona evenimente publice de mare importanţă alături de activităţi în vreme de război”, a explicat ministerul, scrie Agerpres.

“Eliberarea Crimeii ucrainene ocupate se va întâmpla într-un alt mod, mult mai eficient”, a adăugat el. Moscova a susținut că șase oameni au fost răniți în acest atac.

În regiunea Doneţk, din estul Ucrainei, continuau marţi dimineaţă confruntările între forţele ruse şi cele ucrainene în jurul oraşului Bahmut.

Statul major al armatei ucrainene a raportat respingerea unor atacuri ruse în mai multe locuri situate la sud de Bahmut.

De asemenea, forţele ruse au lansat un atac în nordul regiunii Herson, la limita administrativă cu regiunea Dnipropetrovsk.

Potrivit Kievului, artileria rusă a lovit poziţii ale armatei ucrainene pe întreaga linie a frontului în regiunile Harkov, Doneţk, Zaporojie, Herson şi Nikolaev. De asemenea, aviaţia militară rusă a atacat patru poziţii ale forţelor ucrainene.

Un atac cu dronă a vizat duminică statul major al Flotei Ruse de la Marea Neagră din Sevastopol, rănind cinci persoane, a anunţat guvernatorul acestui oraş din peninsula anexată Crimeea, Mihail Razvojaev. “În această dimineaţă, naţionaliştii ucraineni au decis să ne strice Ziua Flotei Ruse”, sărbătorită duminică în Rusia, a scris Razvojaev pe Telegram. El a precizat că o dronă a aterizat în curtea statului major al Flotei şi a făcut cinci răniţi printre angajaţii Statului Major. Festivitățile care urmau să se desfășoare la Sevastopol cu ocazia Zilei Marinei au fost anulate.

În aceeași zi, ucrainenii au negat atacul. Acuzaţiile ruseşti despre “un aşa-zis atac ucrainean asupra statului major al flotei ruse din Sevastopol” sunt “o provocare deliberată”, a declarat duminică Serghi Braciuk, purtător de cuvânt al administraţiei regionale din Odesa (sud Ucrainei), într-un video pe Telegram.

În 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *