Un dispozitiv de mici dimensiuni transportat cu o dronă a explodat, duminică, în Baza Flotei ruse a Mării Negre, în Peninsula Crimeea, cel puţin şase persoane fiind rănite în incident, anunţă autorităţile ruse, citate de agenţia The Associated Press, informează stiripesurse.ro

Incidentul a avut loc în Baza navală rusă din Sevastopol. Autorităţile ruse nu au stabilit de unde provine drona şi consideră că incidentul este de tip terorist. Există posibilitatea ca atacul cu dronă improvizată să fie opera insurgenţilor ucraineni care luptă împotriva forţelor ruse aflate pe teritoriul Crimeei, regiune anexată din 2014.

Baza din Sevastopol se află la aproximativ 170 de kilometri sud de zonele din sudul Ucrainei în care au loc confruntări între forţele militare ruse şi cele ucrainene.

Comandamentul Flotei militare ruse a Mării Negre a comunicat că explozia a fost provocată de un dispozitiv artizanal de putere mică, transportat de o dronă.

Primarul oraşului Sevastopol, Mihail Razvojaev, a declarat că şase persoane au fost rănite în atac. Ceremoniile programate în Sevastopol de Ziua Forţelor Navale au fost anulate, iar nivelul de alertă teroristă a fost modificat din cauza incidentului, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *