Magnatul cerealelor din Ucraina, Oleksii Vadaturski, în vârstă de 74 de ani, a fost ucis împreună cu soția sa de o rachetă rusească care a lovit locuința în care se aflau. Oficialii ucraineni acuză Rusia că miliardarul a fost o ‘țintă’ expresă a Kremlinului, scrie news.ro

 

 

 

Casa cuplului a fost atinsă de o rachetă rusească, în noaptea de sâmbătă spre duminică, anunţă oficialii locali.

Vadaturski deţinea Nibulon, o companie implicată în exportul de cereale.

El a fost decorat cu titlul de ”Erou al Ucrainei”.

Primarul din Mîkolaiv, Oleksandr Sanchevici, estimează că acesta a fost unul dintre cele mai mari bombardamente vizând oraşul de la începutul războiului.

În bombardament au fost avariate un hotel, un complex sportiv, două şcoli, o staţie de alimentare cu carburant şi case.

Mîkolaivul se află pe drumul către Odesa, cel mai mare port ucrainean la Marea Neagră, şi a fost bombardat în mod repetat de la începutul invaziei ruse, la 24 februarie.

”Contribuţia” lui Vadaturski ”la dezvoltarea industriei agricole şi construcţiilor navale a regiunii este de nepreţuit”, declară guvernatorul regiunii, Vitalii Kim.

Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, acuză Rusia de ţintirea voită a omului de afaceri.

Una dintre rachete a lovit dormitorul acestuia, ceea ce ”nu lasă nicio îndoială” cu privire la faptul că era ghidată, dă el asigurări, conform news.ro

 

sursa foto – adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *