Statele Unite ale Americii transmite prin vocea purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, că afirmaţiile pe care le-am auzit de la premierul Viktor Orban nu reflectă valorile comune care leagă Statele Unite de Ungaria, scrie agerpres.ro

 

 

 

“O retorică de această natură este de neiertat” la peste “75 de ani după Holocaust”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, citând un comunicat al lui Deborah Lipstadt, reprezentantă specială a Washingtonului pentru probleme de antisemitism.

Liderul naţionalist ungar în vârstă de 59 de ani, un obişnuit al declaraţiilor controversate împotriva migranţilor, a respins sâmbătă, în cadrul unui discurs susţinut la Băile Tuşnad, în România, viziunea unei societăţi “multietnice”, potrivit AFP.

“Nu vrem să fim o rasă mixtă”, care să se amestece cu “non-europeni”, a spus el, înainte de a face o aparentă aluzie la camerele de gazare ale regimului nazist.

În comunicatul său, Deborah Lipstadt a mai declarat că este “profund alarmată” de un discurs care a folosit “o retorică evocând în mod clar ideologia rasială nazistă”.

“Afirmaţiile pe care le-am auzit de la premierul Viktor Orban nu reflectă valorile comune care leagă Statele Unite de Ungaria, care constituie bazele relaţiei dintre cele două popoare ale noastre”, a estimat Ned Price în faţa presei, transmite AGERPRES

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *