Premierul României, Nicolae Ciucă, laudă într-o postare pe pagina sa de facebook rata de absorbție a fondurilor europene din țara noastră, precizând că România se află la același nivel cu Germania referitor la acest domeniu.

 

 

 

“Rata de absorbție a fondurilor europene de 64,5% plasează România la un nivel egal cu Germania și foarte aproape de Franța (65%), depășind state membre vechi, precum Belgia (59%), Italia, Spania ori Olanda (fiecare cu puțin peste 56%). Procentul reprezintă 22 miliarde euro, bani intrați în țară din totalul de 35,2 miliarde euro alocat României pentru exercițiul financiar 2014-2020.

De când PNL a preluat postul de premier, în România au intrat 7,8 miliarde euro. Prin comparație, din ianuarie 2014 până în octombrie 2019, România a accesat 14,2 miliarde euro. Guvernul PNL a reușit performanța de a aduce în România, într-o perioadă de un an și 8 luni, mai mult de jumătate din banii care au fost atrași de guvernele care s-au succedat în primii cinci ani ai acestui exercițiu financiar european”, a transmis Nicolae Ciucă

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *