Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că declaraţiile făcute în România de către premierul Ungariei, Viktor Orban, sunt jignitoare pentru toată lumea, scrie news.ro

 

 

 

”O să avem o discuţie în cadrul coaliţiei. Declaraţia a fost jignitoare la toată lumea. Nu a fost o jignire adusă în special românilor. Mi-aş fi dorit să nu fie făcută pe teritoriul României, dar indiferent, putea să o facă şi pe Himalaya, efectele sunt aceleaşi, ale tale ca şi om politic”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu a catalogat drept inacceptabilă afirmaţia lui Orban despre implicarea NATO şi UE în conflictul din Ucraina.

”În primul rând, cred că putea să urce şi pe Himalaya să facă astfel de declaraţii, importantă e gravitatea declaraţiilor. Faptul că un lider al unui stat membru al Uniunii Europene aduce anumite declaraţii împotriva NATO şi UE, cred că e cel mai în măsură să răspundă. Cealaltă declaraţie (acuzele pentru NATO şi UE că susţine războiul din Ucraina – nr.r) este incalificabilă. Pentru un om politic în anul 2022, să faci o astfel de declaraţie, cu atât mai neinspirată să fie pe teritoriul României”, a precizat Ciolacu.

Întrebat dacă a avut o discuţie pe acest subiect cu Kelemen Hunor, liderul UDMR, Ciolacu a subliniat că se aştepta ca acesta să aibă o reacţie.

”Nu am avut. Eu mă aşteptam de la domnul Kelemen Hunor să aibă o reacţie, dânsul, personală, imediată după o astfel de declaraţie”, a declarat Ciolacu.

Premierul Ungariei Viktor Orban a spus, sâmbătă, la Tuşnad, că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie a Occidentului, el precizând totodată că discursul ruşilor trebuie luat în serios, scrie news.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *