Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Ștefănești s-a stabilit că, un bărbat de 35 de ani, din Călinești, care conducea un autoturism pe strada Coasta Câmpului din Ștefănești, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a intrat în coliziune cu o motocicletă, condusă de un tânăr de 17 ani, din Ștefănești.
În urma accidentului, tânărul de 17 ani a fost rănit și transportat la spital.
Atât conducătorul autoturismului, cât și tânărul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.
În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că tânărul de 17 ani deține permis de conducere categoria A1, pentru motociclete ușoare, cu capacitate cilindrică redusă.
În cauză, va fi întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Deși prezenta motocicliștilor pe drumurile publice este una cu specific sezonier, de cele mai multe ori, consecințele accidentelor în care aceștia sunt implicați sunt grave.

De la începutul anului și până în prezent, în județul noastru, au fost înregistrate 13 evenimente rutiere în care au fost implicate motociclete cu performanțe reduse, medii sau avansate, evenimente soldate cu rănirea a 11 persoane.

Pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere în care sunt implicați motocicliști, polițiștii argeșeni recomandă:

– Utilizați echipamentul de protecție omologat (cască, costum, cizme și mănuși) pentru că numai acesta vă poate asigura o protecție eficientă în caz de accident.
– Fiți vizibili – folosirea permanentă a luminii de întâlnire și semnalizarea oricărei schimbări a direcției de mers este obligatorie, iar pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă, folosiți echipament reflectorizant.
– Respectați regulile privind efectuarea depășirii, manifestați prudență și efectuați această manevră numai prin partea stângă, fără a-i incomoda pe ceilalți parteneri de trafic.
– Nu creați suprize în trafic, manevrele bruște sau accelerarea puternică a motorului produc disconfort, iar aplicarea principiului ,,mă strecor” pentru că am timp sau am loc, generează risc major de accident.
– Adaptați permanent viteza la condițiile meteo, de drum și de trafic.
– Anticipați pericolele – rulând la distanță de minim 1,5 m față de vehiculele aflate în staționare, pentru a evita deschiderea bruscă a unei portiere.
– Nu confundați strada cu pista de concurs – viteza crește exponențial riscul de accident, precum și gravitatea consecințelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *