Oficialii de la Kiev și Bruxelles sunt sceptici în ceea ce privește eforturile de eliberare a milioanelor de tone de grâne blocate de Rusia în porturile ucrainene, cu toate că ONU spune că se fac progrese înspre semnarea unui acord, scrie digi24.ro

 

Ministrul german al agriculturii Cem Özdemir a spus luni că în opinia sa dacă ai încredere în asigurările oferite de președintele rus Vladimir Putin este ca și când ai crede în „Moș Crăciun sau iepurașul de Paște”.

„Nu cred că se vor obține prea multe pentru că [acordul] se bazează pe cuvântul lui Putin pentru care nu merită să strici nici hârtia pe care este scris”, a spus Özdemir la Bruxelles, înainte de a se întâlni cu ceilalți miniștrii ai agriculturii din UE.

„Dacă și acum mai crezi în cuvântul lui Putin, ai putea la fel de bine să crezi în Moș Crăciun sau iepurașul de Paște. Ar fi la fel de serios și bazat pe adevăr”, a spus ministrul german.

Discuțiile s-ar putea apropia de semnarea unui acord cu încă un pas săptămâna aceasta. Secretarul-general al ONU Antonio Guterres s-a arătat optimist cu privire la negocierile care vor continua marți între Putin și președintele turc Recep Tayyip Erdoğan în Iran.

Cele patru părți implicate se vor întâlni din nou săptămâna viitoare pentru a semna acordul scris la Istanbul, potrivit unei surse citate de Politico. „Trebuie să avem un acord de această dată”, a spus sursa.

 

Sursa foto: digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *