Președintele SUA, Joe Biden, a plecat într-un turneu în Orientul Mijlociu, iar punctul cel mai important al vizitei va fi în Arabia Saudită. Planul lui Joe Biden include negocieri cu Arabia Saudită pentru a crește producția de petrol, în așa fel încât cererea de pe piață să fie satisfăcută, iar prețurile să scadă, scrie stiripesurse.ro

În paralel, SUA vor crește producția de petrol, ceea ce va însemna o creștere a ofertei, care ar putea depăși cererea.

”Statele Unite sunt pe cale să atingă niveluri istorice ale producției de petrol anul viitor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.

Dacă saudiții vor crește producția, ceea ce SUA încearcă să obțină, atunci prețul petrolului va scădea semnificativ.

Anterior, Statele Unite și aliații au discutat stabilirea unui plafon al prețurilor petrolului în regiune de 40-60 de dolari pe baril.

O creștere a producției de petrol ar fi o lovitură grea pentru Rusia, care mizează în acest moment pe tensiunile internaționale generate de lipsa petrolului.

În acest moment, în ciuda faptului că prețul barilului de petrol este în scădere, cererea în piață este foarte mare și din acest motiv prețul carburantului la pompă ajunge la prețuri record în majoritatea țărilor, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *