Institutul pentru Studiul Războiului crede că Putin a ordonat probabil o “pauză operațională” după capturarea de către Rusia a orașului Lysychansk. Nu este clar că armata rusă va accepta riscurile unei pauze operaționale suficient de lungi, scrie stiripesurse.ro

Grupul de analiză american a declarat în cea mai recentă evaluare a sa că dictatorul rus Vladimir Putin a ordonat probabil trupelor sale să ia o “pauză operațională” după ce au capturat orașele Sievierodonetsk și Lysychansk din regiunea Luhansk, informează Mediafax.

Putin a prezentat capturarea orașului Lysychansk și a regiunii Luhansk ca pe o victorie majoră pentru forțele rusești din Ucraina și a declarat că unitățile rusești care au participat la bătălia pentru Lysychansk ar trebui să se odihnească pentru a-și spori capacitățile de luptă.

Comentariul public al lui Putin a fost probabil menit să semnaleze preocuparea sa pentru bunăstarea trupelor sale, în fața reclamațiilor periodice din Rusia cu privire la tratamentul aplicat soldaților ruși, au declarat experții, conform The Kyiv Independent.

Comentariul său a fost, de asemenea, probabil corect – trupele ruse care au luptat prin Severodonetsk și Lysychansk au foarte probabil nevoie de o perioadă semnificativă în care să se odihnească și să se refacă înainte de a relua operațiunile ofensive pe scară largă.

Cu toate acestea, nu este clar că armata rusă va accepta riscurile unei pauze operaționale suficient de lungi pentru a permite acestor forțe probabil epuizate să își recupereze forțele, scrie stiripesurse.ro

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *